Ustna higiena

/Ustna higiena
Ustna higiena 2018-05-25T21:00:01+00:00

Project Description

Zdravi, lepi in bleščeči zobje so sanje vsakega posameznika, vendar brez ustrezne vsakodnevne nege in čiščenja žal ni mogoče priti do želenih rezultatov. Dobra ustna higiena je pomembna tako za zdravje zob kot celotnega organizma.

Med pripomočke za ustno higieno sodijo zobna ščetka, zobna pasta, zobna nitka in medzobna ščetka. Občasno je priporočljivo uporabljati tudi ustne vode, strgalo za jezik ter zobno prho, če so medzobni prostori veliki.

Na mestih, kjer je čiščenje zob oteženo, se nabirajo ostanki hrane, iz katerih sčasoma nastane zobni kamen. Na zobnem kamnu se nabirajo bakterije, ki povzročajo vnetja, zato ga je dobro čim prej odstraniti.

Zobnega kamna sami ne morete očistiti in je potrebna profesionalna pomoč.

V Dentalnem studiu AS Aleksandra Zorič Homan dr. dent. med. pri rednih kontrolnih pregledih preverjamo nastanek zobnega kamna.

Zobni kamen oz. obloge vam v naši ordinaciji očistimo s pomočjo ultrazvoka in peskalnika. Zobe po peskanju še spoliramo s pasto in ščetko.

Čiščenje zobnih oblog priporočamo na pol leta.

Kontakt

Telefon: 01 507 50 00

Mobitel: 040 125 240

Naredite prvi korak in se naročite na pregled.
Prvi pregled je brezplačen! Po prejemu vaših podatkov vas bomo kontaktirali in se dogovorili za termin.
""
1
Ime
Email
Telefon
Previous
Next

KONTAKT

Ulica bratov Babnik 10, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 507 50 00

Mobitel: 040 125 240

STORITVE

NASVETI

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.