Lep nasmeh za večjo samozavest

Sodobni trendi narekujejo bel nasmeh.

Naravni zobje niso nikoli povsem beli, vsak od nas ima svoj odtenek barve zob. Z naslovnic revij, TV ekranov, filmskih platen in družabnih medijev pa nas spremljajo bleščeči nasmehi znanih in manj znanih oseb.

Lepi in svetli zobje v današnji družbi pomenijo urejenost. Pri ljudeh dvignejo samozavest in sproščenost. Zato so se v dentalni estetiki razvile nekatere metode, ki pomagajo ljudem k lepšemu nasmehu.

Beljenje zob

Med najbolj uporabljane metode sodi beljenje zob.

Že od nekdaj so ljudje za »posvetlitev« zob uporabljali različne naravne preparate, vendar si s temi sredstvi niso mogli bistveno posvetliti svojih zob.

Sklenina, ki prekriva zob, je namreč zelo prepustna in z leti prihaja do notranjega zabarvanja zobovja. Za odstranitev notranjega zabarvanja se morajo uporabiti sredstva, ki prodrejo skozi sklenino v sam zob. Le tako se doseže učinkovita posvetlitev zob, ki je vidna tudi navzven.

V zadnjih treh desetletjih je posvetlitev zob postala zelo popularna. Razlog za ta porast je v znanstvenem odkritju, da se barva zob lahko posvetli z aktivnim kisikom.

Aktivni kisik namreč prodira v zob in razgrajuje barvila, pri čemer se sama struktura zoba ne spreminja. To so dokazale številne znanstvene študije. Pomembno je le, da se beljenje zob izvaja pod strokovnim nadzorom zobozdravnika.

Na tržišču so prisotni različni sistemi za beljenje zob z uporabo belilnih gelov na osnovi vodikovega peroksida.

V Dentalnem studiu AS, Aleksandra Zorič Homan, dr. dent. med. uporabljamo nemški sistem fläsh, ki se je v praksi izkazal kot zelo uspešen.

Učinek posvetlitve zob z belilnimi geli je takojšen. Zato je beljenje zob v naši ordinaciji primerno za vse, ki se pripravljate na poroko ali kak drug pomemben dogodek.

Trajanje posvetlitve je seveda odvisno od življenjskega sloga vsakega posameznika. Če ne kadite in skrbite za redno ustno higieno ter občasno uporabljate belilne gele za domačo uporabo, potem bo vaš nasmeh lahko še dolgo lep.

Kontakt

Telefon: 01 507 50 00

Mobitel: 040 125 240

2018-06-17T20:44:17+00:00

KONTAKT

Ulica bratov Babnik 10, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 507 50 00

Mobitel: 040 125 240

STORITVE

NASVETI

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.